Recept: Surinaamse cassavesoep

Een tijdje geleden aten wij een hele week vegan soep. Een van de soepen die niet kon missen in deze week was cassavesoep. Op verzoek delen wij het recept met jullie. Zoals jullie van ons gewend zijn is ook dit gerecht makkelijk en snel te maken. 

Ingrediënten voor 3 personen:

  • 2 verse cassaves
  • 1,5 liter water
  • 300 ml kokosmelk
  • 3,5 tl Blaka Spices spicy (Bestel hier onze spices). 
  • +/- 10 pimentkorrels
  • Optioneel: Surinaamse peper

Bereiding:

Stap 1: Snijd de cassave in kleine stukken. Hoe kleiner/smaller de stukken hoe sneller de cassave is gekookt. Was de cassave als je het in stukken hebt gesneden.

Stap 2: Voeg water toe aan de kookpan en breng het aan de kook.

Stap 3: Zodra het water kookt, voeg je de cassave toe aan de pan. Laat het geheel weer koken.

Stap 4: Voeg de Blaka Spices toe aan de pan, roer het even door en laat het geheel ongeveer 30 minuten koken.

Stap 5: Voeg na ongeveer 30 minuten de kokosmelk toe en laat ook dit weer even kort doorkoken (ongeveer 5 minuten).

Stap 6: Tot slot voeg je de pimentkorrels en eventueel de Surinaamse peper toe. Laat het geheel nog even sudderen, zodat de smaak van de pimentkorrels en de peper wordt opgenomen.

Stap 7: Is de cassave zacht? Dan kun je de soep opdienen.

Nyang switi!

Eet smakelijk, nyang switi!

Heb jij het recept uitgeprobeerd? Wij zijn benieuwd wat je van het recept vond en hoe jouw eindresultaat eruit ziet. Deel je foto’s via Instagram of Facebook met #blakaonline en/of tag ons in je berichten.

De kracht van jouw eten – een afrocentrische kijk op koken en eten

 

Deel dit met je vrienden!