Recept: saladebroodje

Elke dag hetzelfde op brood?! Nee, bedankt. Elke dag bedenken wij weer nieuwe en gezonde ideetjes, zodat wij lekker kunnen variëren in wat wij eten. Probeer deze heerlijke, eenvoudige en gezonde saladebroodjes eens uit. Je kunt dit als basis gebruiken en uiteraard zelf variëren welke salade je erin wilt verwerken. Check het recept hieronder en beoordeel zelf.  

Ingrediënten voor +/- 6 saladebroodjes:

  • 6 bolletjes brooddeeg van speltmeel
  • 5 cherrytomaten
  • 3 groene olijven
  • 3 zwarte olijven
  • 1 rode ui
  • 2 tl Blaka spices (Bestel hier onze Blaka spices) Je kunt ook gebruikmaken himalayazout/zeezout en cayennepeper
  • knoflookolie

Bereiding:

Stap 1: Bereid de deegbolletjes voor en laat deze rijzen terwijl je de salade klaarmaakt.

Stap 2: Was en snijd de cherrytomaten en olijven in kleine stukjes.

Stap 3: Snijd de ui in ringetjes.

Stap 4: Voeg alle ingrediënten inclusief je spices toe aan een schaaltje en roer het geheel goed door.

Stap 5: Pak de deegbolletjes erbij en vul deze met de salade. Maak ze goed dicht. Check de vlog onderaan dit artikel om te kijken hoe je dit het beste kunt doen.

Stap 6:  Leg alle bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

Stap 7:  Besmeer alle bolletjes met de knoflookolie.

Stap 8:  Bak de bolletjes af in de oven. Hoe lang je broodjes gebakken moeten worden, hangt af van het recept wat je hebt gebruikt voor de bolletjes. Wij hebben onze broodjes in 15 min. op 200 graden afgebakken.

Let op!: Laat de broodjes een klein beetje afkoelen, zodat je je mond niet verbrand. De salade in de broodjes is namelijk heter dan de buitenkant.

Eet smakelijk, nyang switi!

Wil je zien hoe wij deze “saladebroodjes” hebben gemaakt? Bekijk het hieronder in onze vlog!

Wil je zien hoe wij onze bolletjes maken? Bekijk het hieronder in onze eerdere vlog!

Deel dit met je vrienden!