Oker is één van de zogenoemde “superfoods” in de westerse wereld. Vele mensen met een Afrikaanse afkomst kennen dit al langer en eten het bijvoorbeeld gestoofd of als soep. Wij vinden het zelf ook zeker belangrijk om fruit en groente te eten dat dichtbij onze roots staat. Deze week was het voor ons tijd om te experimenteren met oker. We zijn uitgekomen op gegrilde oker. Voor de mensen die oker vaak te slijmerig vinden?! Check dit recept en try it out. Je zult zien dat het stukken minder slijmerig is op deze manier.
Ingrediënten voor +/- 2 personen:
- 200 gr. oker
- 1 el plantaardige olie
- 1 tl Blaka spices spicy of mild (Bestel hier onze Blaka spices) Je kunt ook gebruikmaken van zeezout of himalayazout en cayennepeper
Bereiding:
Stap 1: Was de oker goed, maar niet te lang!
Stap 2: Snijd de oker in lange stukjes.
Stap 3: Leg de oker in een bak. Voeg hieraan de olie en de Blaka spices toe. Roer het geheel goed door. Tip: meng het met je handen, zodat de kruiden goed verdeeld worden over de oker slices.
Stap 4: Leg de gekruide oker op een met bakpapier beklede bakplaat. Grill de slices in 10 minuten op 180 graden.
Eet smakelijk, nyang switi!
Wil je zien hoe wij deze “gegrilde oker slices” hebben gemaakt? Bekijk het hieronder in onze vlog!
De kracht van jouw eten – een afrocentrische kijk op koken en eten