Moksi Alesi, Jollof Rice, Bulgur…, gerechten en producten die wij graag eten. Dus we dachten waarom combineren wij deze lekkere gerechten en producten niet. Simpel en snel te maken, gezond en betaalbaar. Dit is overigens een basisrecept. Je kunt allerlei bonen en groenten toevoegen aan dit recept. Denk aan djarpesi, oker, zwarte bonen, kikkererwten, bita wiri enz. Check het recept, wees creatief en try it out.
Ingrediënten voor +/- 3 personen:
- 1 rode ui (of 1/2 rode ui of 1/2 witte ui)
- 1 teentje knoflook
- 10 cherrytomaten
- 3 tl Blaka spices (spicy)(Bestel hier onze Blaka spices). Je kunt ook gebruikmaken van zout en peper
- 2 – 3 tl cayenne peper (afhankelijk van hoe pittig je het zelf wilt)
- 500 ml water
- 1 1/2 kopje bulgur
- 2 – 4 tl olijfolie of kokosolie
Bereiding:
Stap 1: Snijd de ui in ringen, pers de knoflook en snijd de tomaten in 4 stukjes.
Stap 2: Schenk olijfolie of kokosolie in de pan en bak de ringetjes ui op middelhoog vuur. Als de ringetjes ui lichtgebakken zijn voeg je de knoflook en de tomaten toe. Bak het ongeveer 3 minuten door.
Stap 3: Voeg de kruiden bij de pan en bak het geheel nog even een minuutje door.
Stap 4: Vervolgens giet je water in de pan en laat je het water borrelen alvorens je de bulgur in de pan schenkt.
Stap 5: Schenk de bulgur in de pan zodra het water begint te borrelen. Roer eenmaal door de pan en plaats dan een deksel op de pan.
Stap 6: Na ongeveer 5 minuten is het klaar!
Eet smakelijk, nyang switi!
Wil je zien hoe wij deze “Jollof moksi bulgur” hebben gemaakt? Bekijk het hieronder in het videorecept!