Snel naar recept
Cassavekroketten
Categorie
Burgers & Snacks
Recepten
Portie
30 stuks
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
1 uur, 15 minuten
Totale tijd
1 uur, 30 minuten
Ingrediënten
- 1 kg cassave
- 1 tl avocado olie
- 1 ½ tl Blaka spices Spicy
- 1 (kleine) rode ui
- 100 gr. (spelt)bloem
- 1 gr. Blaka spices Mild
- +/ 200 ml water
- 150 gr. paneermeel/fijne broodkruimels
- Zonnebloemolie/kokosolie om te frituren
Instructies
- Breng water met een snufje zout aan de kook in een kookpan. Schil ondertussen de cassave en snijd ze in kleinere stukken. Was de cassave en voeg het toe aan de pan met kokend water. Kook de cassave in 25-30 minuten zacht. Lek het uit en laat het ongeveer 10 minuten afkoelen.
- Snijd ondertussen de ui in blokjes. Verwijder de harde steeltjes uit de cassave en voeg de stukjes cassave samen met de olie in een beslagkom. Stamp het geheel zo fijn mogelijk. Je kunt het ook altijd verder kneden met je handen. Voeg dan de Blaka spices spicy en de stukjes ui toe en kneed het geheel weer samen.
- Zorg ondertussen dat je de frituurpan of een pan op vuur met ruime olie warm maakt. Kneed het deeg in +/- 30 kleine kroketvormpjes.
- Pak een schaal en voeg hieraan de spelt, Blaka spices mild en +/- 200 ml water toe en roer het door. Zorg dat het beslag glad is, maar het moet niet te vloeibaar zijn. Schenk de paneermeel/broodkruimels in een schaal.
- Doop de kroketjes eerst in het meelmengsel en rol ze dan door de paneermeel/broodkruimels. Wees niet te zuinig met het meelmengsel en de paneermeel/broodkruimels. Wanneer het niet goed bedekt is, barsten de kroketjes en druipt de cassave naar buiten.
- Als de olie in de (frituur)pan goed heet is, bak je de kroketjes in +/- 2 minuten goudbruin.
- Serveer met je favoriete saus.
© 2024 blakaonline
De kracht van jouw eten – een afrocentrische kijk op koken en eten