Recept: chocolade krakeling geïnspireerd door Fernandes

Op Instagram en Facebook lieten wij jullie vorige week al de nodige foto’s zien van onze heerlijke chocolade krakeling en hebben wij de mensen die geïnteresseerd zijn in dit recept, beloofd dit recept te delen. Dit recept kun je als basisrecept nemen om zelf de lekkerste krakelingkoekjes te maken. Check het recept hieronder en beoordeel zelf.  

Ingrediënten voor +/- 30 krakelingen:

  • 150 gram speltbloem
  • 5 gram bakpoeder
  • 80 gram rietsuiker of kokosbloesemsuiker
  • 1 gram himalaya zout
  • 10 gram cacao
  • 100 gram plantaardige boter

Bereiding:

Stap 1: Bereid het deeg voor.

Stap 2: Strooi de bloem in je mengkom, voeg hier vervolgens alle overige ingrediënten aan toe en roer het even met een vork. Voeg tot slot de boter in stukjes toe aan het mengsel en kneed vervolgens het deeg totdat alles goed gemixt is. Dit kan met een handmixer of je handen. Maak een bol van je deeg en laat je deeg 5-10 minuten rusten.

Stap 3: Na 5-10 minuten kneed je het deeg nogmaals.

Stap 4: Maak vervolgens kleine bolletjes (naar smaak) van je deeg en rol elk bolletje uit totdat er een dunne sliert ontstaat. Pak vervolgens beide uiteinden vast en maak er een soort krul van. Bekijk het filmpje onderaan het recept ter verduidelijking.

Stap 5: Leg je krakelingen op een bakplaat en bak ze in ongeveer 15 minuten op 160 graden gaar.

Eet smakelijk, nyang switi!

Check in ons videorecept hoe wij de “chocolade krakelingen” maken:

Deel dit met je vrienden!