Wij houden van ons tropische fruit! Vandaar dat wij op zoek gingen naar een recept dat hierbij past. Wij hebben gekozen voor de groene bakbanaan die gekookt wordt in kokosmelk en gebakken wordt in kokosolie, een authentiek recept. Op Instagram en Facebook lieten wij jullie deze week al de nodige foto’s zien van deze heerlijke kokos banaan en hebben wij jullie beloofd dit recept met jullie te delen. Bij deze delen wij deze dan ook met jullie. Check het recept hieronder en beoordeel zelf.
Ingrediënten voor 2 porties:
• 2 groene bakbananen
• 400 – 600 ml kokosmelk
• ½ rode ui
• 1 teentje knoflook
• 1 tl Blaka spices (spicy). Bestel de Blaka spices hier. Je kunt ook gebruikmaken van zout en peper.
• 2 – 4 tl kokosolie om in te bakken. Bestel onze kokosolie hier.
Bereiding:
Stap 1: Schil/pel de bananen en snijd de bananen in kleine stukken (dikte naar eigen smaak).
Stap 2: Schenk de kokosmelk in de pan en laat het op middelhoog vuur koken.
Stap 3: Voeg de stukjes banaan na ongeveer 5 min. toe aan de pan met kokosmelk en laat het geheel circa 25 minuten koken. Let op: roer het geheel af en toe, zodat de stukjes banaan niet blijven plakken aan de pan.
Stap 4: Schep de stukjes banaan na circa 25 minuten uit de pan en leg ze in een bakje. Tip: bewaar de ingedikte kokosmelk dat overblijft voor andere gerechten, bijv. als saus voor je pasta.
Stap 5: Laat ondertussen een andere pan (roerbak of wok) warm worden op middelhoog vuur.
Stap 6: Voeg de kokosolie toe aan de pan en voeg kort daarna de ui, de knoflook en de blaka spices toe. Roer het goed door, zodat het niet aanbrandt.
Stap 7: Schenk de stukjes banaan er binnen 2 minuten bij. Roer het direct door, zodat het niet vast blijft plakken aan de pan.
Stap 8: Na 5 a 10 minuten is het klaar! Je kunt het gewoon zo eten of als onderdeel van je avondeten.
Eet smakelijk, nyang switi!
Wil je zien hoe wij deze “cocoplantain” hebben gemaakt? Bekijk het hieronder in ons videorecept!