Het coronavirus slaat overal om ons heen en de wereld raakt in paniek. Aangezien wij een bedrijf zijn dat mensen educeert over holistisch welzijn vinden wij het belangrijk om te helpen bij het verspreiden van informatie die in deze situatie bruikbaar is. Aangezien wij werken vanuit de filosofie van onze voorouders zullen wij onze afrocentrische (holistische) visie geven over de situatie. Omdat er al heel wat, correcte en foutieve, informatie over corona verspreid wordt zullen wij met dit artikel proberen nieuw licht te laten schijnen op het onderwerp, zodat je iets beter geïnformeerd bent over het virus. Ben je er nieuwsgierig naar, lees dan vooral verder.
Wat het coronavirus betreft zullen wij direct met de deur in huis vallen. Iedereen zal het virus uiteindelijk krijgen, dat is onvermijdelijk en ergens ook wenselijk. Eigenlijk is het ook belangrijk, omdat ons lichaam zonder het virus niet in staat is om een tegenwerking te maken tegen het virus. Pas op het moment dat het virus ons is binnengedrongen kan ons immuunsysteem zich wapenen tegen het virus. Het binnendringen kan natuurlijk actief gebeuren, denk bijvoorbeeld aan besmetting door iemand die het al heeft. Of het kan kunstmatig actief gebeuren, denk hierbij aan vaccinatie. De vraag is dus niet of we het virus krijgen, maar de vraag is wat er gebeurt wanneer we het krijgen. Het antwoord hierop is afhankelijk van verschillende factoren, maar simpel gezegd hangt het af van onze weerstand, meer specifiek ons immuunsysteem.
Afrikaanse roots en het coronavirus
Allereerst willen wij een belangrijk punt duidelijk maken. Wij zien geregeld voorbijkomen dat mensen van Afrikaanse oorsprong denken dat zij het virus niet kunnen krijgen. Dit is pertinent niet waar. Nogmaals, iedereen krijgt het de vraag is alleen hoe je lichaam hiermee omgaat. De leer van onze voorouders zegt dat alles wat natuurlijk is, gemaakt is in een natuurlijke staat en in een natuurlijke omgeving en in die context op zijn best functioneert. Mensen met Afrikaanse roots zijn gemaakt voor de tropen en één van de ingrediënten tegen de ziekte die deze virus veroorzaakt is de zon. Dus als wij in onze natuurlijke omgeving zijn klopt het dat ons lichaam en immuunsysteem beter in staat zal zijn om het virus tegen te werken. Dit is de reden dat de besmettingen en het dodenaantal in Suriname, maar ook met name in Afrika vele malen lager is dan in Europa en Azië. Het aantal zieken in Afrika en Suriname zijn tot nu toe mensen van Europese oorsprong of mensen uit Europa of Azië. Echter moeten we erop wijzen dat velen van ons niet in onze natuurlijke omgeving leven, denk aan Europa, Noord-Amerika en Azië. Dit maakt ons al iets vatbaarder om ziek te worden door het virus. De mensen met Afrikaanse roots die wel ziek zijn geworden leven of verblijven dan ook in één van de bovengenoemde gebieden. Een ander punt wat we eerder benoemden is dat je naast een natuurlijke omgeving, waarin jij en dus je lichaam het best functioneert, ook een natuurlijke staat hebt. Echter is het zo dat velen van ons van deze staat verwijderd zijn door diverse factoren zoals omgeving, voeding en levensstijl. Door o.a. deze drie punten zijn donkere mensen niet perse in optimale staat en zelfs zij die wel in hun natuurlijke omgeving leven zijn door voeding en levensstijl niet in optimale staat. Dit hoeft op zich geen grote en dodelijke gevolgen te hebben mits er beter op de natuurlijke staat en afweer wordt gelet. Wat velen verder vergeten en een bewijs is van het feit dat wij niet in onze optimale natuurlijke staat verkeren, is het feit dat waar dan ook ter wereld mensen van Afrikaanse oorsprong koplopers zijn wat betreft diabetes, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en velen van ons ook nog eens frequente rokers zijn. Kijkende naar het coronavirus dan zien we dat deze ziekteverschijnselen mensen juist tot de risicogroepen maakt. Met extra kanttekening dat velen meer dan 1 van de bovengenoemde aandoeningen heeft. Het coronavirus doet voornamelijk een aanval op ons ademhalingsstelsel, hart- en vaatstelsel en nieren. Dus terug naar het punt of mensen van Afrikaanse oorsprong wel of niet besmet kunnen raken met het virus dan is het antwoord dat we wel degelijk besmet kunnen raken. Een kern van waarheid in het verhaal dat wordt verspreid is dat wij in onze natuurlijke staat en natuurlijke omgeving in staat zouden zijn om het virus tegen te gaan. Echter leven velen van ons niet in onze natuurlijke omgeving en/of staat.
Tips voor jouw holistisch welzijn
We begrijpen best dat het bovengenoemde een bedrukt gevoel kan geven, maar dat is niet de bedoeling. En ondanks het feit dat iedereen besmet zal raken, hoeft dat zeker niet te betekenen dat je ziek zal worden en/of zal sterven. Er is nog genoeg dat je kunt doen om voor jezelf te zorgen. Het belangrijkste is door te zorgen dat je weerstand en dus jouw immuunsysteem zo optimaal mogelijk is. We zullen je dan ook enkele tips geven die jij concreet kan opvolgen die je hierbij kunnen helpen.
Check de officiële berichtgevingen
Het eerste is om de officiële berichtgevingen en tips in de gaten te houden en zo goed mogelijk op te volgen (vooral op het gebied van hygiëne). Neem vooral adviezen aan van mensen die kundig en/of gespecialiseerd zijn op gezondheidsgebied.
Wees alert, maar stress niet
Ten tweede is het belangrijk om alert te zijn, maar niet in paniek te raken en/of te stressen, want dit zet ons immuunsysteem onder druk, waardoor je ook minder weerbaar bent voor het virus.
Zonlicht
Tevens is het belangrijk om zoveel mogelijk zon te krijgen. Ook al lijkt de zon niet zo krachtig, begeef je elke dag minimaal 30 minuten in de buitenlucht, zodat je genoeg zon krijgt.
Drink water
Het is uiterst belangrijk om je lichaam zoveel mogelijk te hydrateren. Daarom is het wenselijk om naast je fruitinname ook tussen de 2 en 3 liter water te drinken.
Nuttig planten
Verder is de beste manier om je weerbaar te maken en je immuunsysteem sterker te maken door het nuttigen van planten (fruit, kruiden, specerijen en groenten), want planten verwerken en verspreiden hun informatie sneller dan virussen en bacteriën. Dit is een manier waarop planten zich beschermen tegen virussen en bacteriën. Door ze te nuttigen geven wij ons lichaam de info en kennis tegen virussen, wat wenselijk is want ons lichaam verwerkt de info niet zo snel als planten. Op voedingsgebied zijn groenten, fruit, kruiden en specerijen over het algemeen goed, maar toch lichten we een paar uit die raadzaam zijn om nu te nuttigen. Denk aan voeding met veel vitamine C, dit is belangrijk door de antioxidanten dat het bevat. Daarnaast is het nuttigen van producten met diverse vitamines B ook zeer belangrijk, omdat die onze cellen energie zullen geven die ze nodig hebben, want in tegenstelling tot bacteriën, zitten virussen intra cellulair oftewel in je cel. Limoen, grapefruit, paprika, boerenkool, antroewa, sopropo, kersen, meloen, gember, cayenne, kruidnagel, kwasi bita en tayerblad zijn voorbeelden van producten die zeer bevorderlijk zijn. Gember, cayenne en kruidnagel zijn tevens te vinden in een aantal van onze Blaka spices.
Neem genoeg rust
Zorg ervoor dat je genoeg slaap krijgt. Voldoende slaap zorgt voor voldoende melatonine en voldoende slaap zorgt voor genoeg tijd voor je lichaam om herstelwerkzaamheden te verrichten.
Dit zijn enkele tips die wij je kunnen meegeven om jouw holistisch welzijn een boost te geven. Wij hopen dat je de tips zoveel mogelijk implementeert in jouw leven. Niet alleen zolang het coronavirus de ronde gaat, maar ook daarna. Stay safe.
Literatuurlijst
Afrika, dr. L.O., Afrikan Holistic health
Afrika, dr. L.O., Dictionary of Vitamins and Minerals from A to Z
Afrika, dr. L.O., Nutricide
Afua, Q., Heal thyself
Afua, Q., Man heal thyself
Afua, Q., The city of wellness
Orunmila, K. & Akoeba, M., De kracht van jouw eten
Orunmila, K. & Akoeba, Winti Een Afro-Surinaamse spirituele wetenschap voor holistisch welzijn
Sun ML, et al (2020). Inhibitors of RAS Might Be a Good Choice for the Therapy of COVID-19 Pneumonia.
YouTube (2020). https://www.youtube.com/watch?v=QNo5ZDvKuHg
YouTube (2020). https://www.youtube.com/watch?v=tVqCPm0YIsc
Wevers, B. A., & Hoek, L. van der. (2010). Renin–angiotensin system in human coronavirus pathogenesis. Future Virology, 5(2), 145–161. https://doi.org/10.2217/fvl.10.4
Blaka is verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel. Aan de gegevens in dit artikel kan geen rechten worden ontleend. Alle inhoud in dit artikel is informatief. Deze informatie is niet bedoeld als vervanging voor sport-, medische- en voedingsadviezen van een arts. Voedings- en gezondheidstips moet je ten alle tijden eerst met je arts of medische specialist bespreken. Blaka is in geen geval aansprakelijk voor schade of letsel als gevolg van of voortvloeiend uit het gebruik van de informatie van dit artikel.