Snel naar recept
Mini spicy sweetness rolls
Personen
14
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten
Ingrediënten
- Voor het deeg:
- 200 gr. speltbloem
- 7 gr. bakpoeder
- 1 gr. gemalen himalayazout of zeezout
- 1 gr. Blaka spices Spicy sweetness
- 25 gr. agavesiroop
- 90 gr. kokosmelk
- Voor het besmeren:
- ½ tl Blaka spices Spicy sweetness
- ½ el kaneel
- 3 el rietsuiker
- +/- 20 gr. gesmolten vegan boter
Instructies
- Bereid eerst het deeg voor. Voeg eerst alle droge ingrediënten bij elkaar in een beslagkom; de bloem, bakpoeder, blaka spices en het zout. Mix het geheel met een garde of met een vork.
- Voeg vervolgens de natte ingrediënten toe; de agavesiroop en de kokosmelk. Mix het geheel met een vork en kneed het vervolgens verder met je handen.
- Meng in een andere kom je suiker met de blaka spices en kaneel. Roer het goed door elkaar. Smelt dan de boter in een pannetje en voeg het mengsel hieraan toe. Roer het mengsel goed.
- Bestuif het aanrecht of een rolmat met bloem. Rol het deeg uit totdat het een rechthoek vormt. Besmeer het deeg in de lengte (het lange gedeelte). Zorg dat je de randen (ongeveer een cm) niet besmeert.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg in de lengte op. Snijd met een scherp mes het deeg in ongeveer 14 rolletjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet ze in de oven voor 15 minuten.
© 2024 blakaonline
Tip: wil je een gezondere versie? Vervang je rietsuiker dan door agavesiroop en laat de boter weg. De mini cinnamon rolls zullen in dit geval minder zoet zijn.
De kracht van jouw eten – een afrocentrische kijk op koken en eten