Categorie: Gestoofde groentes & (oven)schotels

afrocentrischezuurkoolstijl

Yams met groene papaja

Aantal personen/porties: 2 personen (Voor)bereidingstijd:  40 minuten 200 gr. groene papaja 250 gr. yams  1 el tomatenpuree sap van een 1/2 limoen +/- 2 tl Blaka spices mild 1 scheut olijfolie   1. Zet een pan met water op vuur.  2. Was ondertussen de yams en snijd het in kleine blokjes. Voeg de blokjes in […]

Lees verder

Wokken met spelt noedels

Aantal personen/porties: 2-3 personen (Voor)bereidingstijd: 30 minuten 250 gr. spelt noedels 2,5 liter kokend water snufje himalayazout 200 gr. taugé 1 of 2 paksoi 1 rode ui 1 rode paprika 1 gele paprika 1 el avocado olie 4 – 5 el Blaka ketjap mild (of spicy voor de spicy liefhebbers) 1. Breng een pan water […]

Lees verder

Speltfusilli met tayerbladpesto

Aantal personen/porties: 3 personen (Voor)bereidingstijd: 30 minuten 250 gr. speltfusilli 2,5 liter kokend water snufje himalayazout 90 gr. gewassen en gesneden tayerblad 1 rode ui 1 rode paprika 1 gele paprika 240 gr. kikkererwten (geweekt en gekookt) 1,5 tl Blaka spices mild 1 el avocado olie 3 el tayerbladpesto  1. Breng een pan water aan […]

Lees verder

Macaroni

Aantal personen/porties: 3 (Voor)bereidingstijd: 25 minuten 250 gr. (spelt/volkoren) macaroni of vlinderpasta 1 hele rode paprika 1 hele gele paprika 1 hele groene paprika 1 hele (kleine) rode ui 100-150 gr. portobello 3 el Blaka ketjap mild of spicy Scheutje olijfolie Kook de macaroni of vlinderpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bereid ondertussen alle […]

Lees verder