Recept: rode linzensoep

Het is nog steeds winter en tijdens deze koude dagen is het soms lekker om een volle kom soep te eten. Deze week hebben wij ervoor gekozen om een heerlijke pittige rode linzensoep te maken. Het is een van onze favoriete soepen, omdat het voedzaam is en het heel simpel te maken is. Bekijk ons recept in dit artikel.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gr linzen
  • 1 ui
  • +/- 1000 ml water (afhankelijk van hoe dik je de soep wilt)
  • 2 a 3  tl Blaka spices Indian Mix of 2 a 3 tl Blaka spices spicy met 1 tl komijnzaad en 1 tl korianderzaad (Bestel hier onze Blaka spices) 

Bereiding:

Stap 1: Was de linzen schoon en laat ze kort weken in water.

Stap 2: Snijd de uien fijn.

Stap 3: Giet olie in een grotere kookpan. Zodra de olie een beetje warm is, voeg je de ui toe en bakt deze kort.

Stap 4: Voeg vrij snel de linzen (zonder water) toe aan de pan. Laat dit kort doorbakken.

Stap 5: Daarna voeg je water en alle kruiden toe aan de linzen. Je laat het geheel +/- 30 minuten koken totdat het de gewenste dikte en smaak heeft.

Nyang switi!

Blaka spices

Deel dit met je vrienden!