De reden waarom je snackt, waar jij snackt, hoe jij snackt en zeker ook wat je snackt zegt veel over je emotionele en dus ook spirituele en fysieke toestand op een bepaald moment.
Als we kijken naar de natuur dan is snacken niet natuurlijk. Dieren, insecten en planten snacken niet, alleen wij mensen doen dat. Onbewust gebruiken wij snacken als een medicatie, bandage of pleister voor een bepaalde emotionele gesteldheid. Hieronder vind je enkele soorten snacks met corresponderende emoties. Aangezien er verschillende soorten varianten snacks zijn die wij gebruiken in onze onbewuste behoeftes om ons heel te voelen, is het onderstaande lijstje slechts een fragment van het geheel.
Broodachtige snacks (bijv. cupcakes) verlichten gevoelens van onzekerheid en verzachten het gevoel van ontevredenheid.
Taaie snacks (bijv. kauwgum) verlichten stress en spanning en helpen bij de behoefte om rustiger aan te doen en te ontspannen.
Romige snacks (bijv. roomijs) helpen bij het bevredigen van de behoefte om gekoesterd en getroost te worden.
Zoute snacks (bijv. zoutjes) verminderen de emoties van boosheid, frustratie en geweld.
Knapperige snacks (bijv. chips) helpen bij het verlichten van angst, zenuwachtigheid en sociale druk, voornamelijk gecreëerd door culturele wrijving.
Zoete snacks (bijv. chocolade) helpt bij het bevredigen van de behoefte om liefde te geven en te ontvangen.
Tevens is het ook zo dat emoties meestal niet alleen komen, het is dan ook niet raar dat er combinaties van bepaalde soorten snacks worden gegeten voor de combinaties aan emoties. Denk bijvoorbeeld aan crunchy chocolade, dat een persoon die worstelt met de emoties van liefde en angst kan eten. Maar ook zoute popcorn dat tijdens een actiefilm wordt gegeten. Dit correspondeert bijvoorbeeld met spanning en agressie. En ook een geglazuurde donut die correspondeert met de behoefte om liefde te geven en ontvangen, maar ook om getroost en gepamperd te worden.
Denk er de volgende keer wanneer je weer naar een zak chips of een pak koekjes grijpt over na wat er in je omgaat of als er onverwerkte gevoelens en behoeftes van de afgelopen tijd zijn die je niet hebt erkend. Hierbij willen wij niet aangeven dat snacken fout is, maar op deze manier leer je bewuster te eten.