SPELTCOUSCOUS SALADE
Aantal personen/porties: 2 personen
(Voor)bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten
- 150 gr. speltcouscous (+/- 300 ml heet water)
- 75 gr. gesneden boerenkool (+/- 200 ml heet water)
- 1/8 komkommer
- 7 cherrytomaten
- 1 paprika (diverse kleuren)
- 5 blaadjes romain sla
- 1 el hennepzaad
- 1,5 tl Blaka spices mild
- 1 scheut avocado-olie
Instructies
1. Voeg de speltcouscous in een grotere kom en voeg hier het kokende water aan toe. Laat de speltcouscous het water opnemen terwijl je ondertussen de andere ingrediënten voorbereidt.
2. Was de gesneden boerenkool en plaats deze ook in een kom en voeg hier kokend water aan toe. Laat de boerenkool zacht worden in het water terwijl je ondertussen de andere ingrediënten voorbereidt. Giet het dan af en knijp het vocht er een beetje uit.
3. Was en snijd de komkommer, de cherrytomaten en de paprika in kleinere blokjes en was en snijd de romain sla in kleinere reepjes.
4. Voeg de gesneden boerenkool bij de kom met speltcouscous tezamen met alle voorbereide ingrediënten.
5. Voeg tenslotte de hennepzaad, de avocado-olie en de Blaka spices toe en roer het geheel nog een keer door.
Tip! Voeg scrambled chickpeas (zie “De kracht van jouw eten”) toe aan de salade.