SPELTFUSILLI MET TAYERBLADPESTO
Aantal personen/porties: 3 personen
(Voor)bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 250 gr. speltfusilli
- 2,5 liter kokend water
- snufje himalayazout
- 90 gr. gewassen en gesneden tayerblad
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 240 gr. kikkererwten (geweekt en gekookt)
- 1,5 tl Blaka spices mild
- 1 el avocado olie
- 3 el tayerbladpesto
Instructies
1. Breng een pan water aan de kook. Zodra het kookt voeg je een snufje himalayazout en de pasta toe aan de pan. Laat het geheel +/- 5 minuten koken en laat de pasta dan uitlekken. Let op! Kijk ook op de verpakking voor de juiste bereidingswijze.
2. Bereid ondertussen alle ingrediënten voor. Snijd de rode uien in ringen, was en snijd de paprika in blokjes, was en snijd je tayerblad in kleinere reepjes en leg je gekookte kikkererwten klaar.
3. Voeg een beetje avocado-olie toe aan je wokpan en laat dit lichtjes warm worden, voeg dan de rode uien toe. Wanneer de uien lichtbruin zijn, voeg je de stukjes paprika toe. De paprika is klaar wanneer het nog licht knapperig is. Voeg dan de gesneden tayerblad toe en laat het slinken.
4. Dan is het tijd om de Blaka spices toe te voegen. Als je dit hebt gedaan, voeg je direct de kikkererwten toe. Laat het geheel nog een paar minuutjes samenkomen.
5. Voeg dan de pasta toe en tot slot de aangegeven eetlepels tayerbladpesto. Wil je het sauziger? Dan voeg je gewoon meer tayerbladpesto toe. Roer alles goed door elkaar en je maaltijd is klaar.