Snel naar recept
Spicy flavoured chickpeas
Categorie
Gestoofde groentes & (oven)schotels
Recepten
Personen
2
Voorbereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
20 minuten
Ingrediƫnten
- 7 cherrytomaten
- 1/2 rode ui
- 250 gr. kikkererwten
- 3 tl Blaka spices Indian Mix
- 1 el plantaardige olie
- beetje water
Instructies
- Zorg ervoor dat de kikkererwten geweekt en gekookt zijn voordat je aan dit recept begint. Verwarm een (wok)pan op laag vuur. Snijd ondertussen de ui in ringetjes en was en snijd de tomaten in 8 stukken. Zodra je pan warm is, voeg je olie toe aan de pan en zet je de pan op middelhoog vuur. Voeg kort daarna de uien alvast toe.
- Wanneer de uien lichtbruin zijn, voeg je de cherrytomaten toe en laat je het geheel samen bakken. Zodra de tomaten zacht zijn voeg je een klein beetje water (max. 50 ml) samen met de Blaka spices toe aan de pan en laat je het geheel samenkomen.
- Voeg na ongeveer 5 minuten de kikkererwten toe en roer alles nogmaals goed door elkaar. Laat de smaken in ongeveer 5 minuten samenkomen tot een smakelijk gerecht. Indien nodig kun je meer Blaka spices toevoegen. Vind je het te droog? Voeg dan weer een beetje water toe.
© 2024 blakaonline
Je kunt deze kikkererwten met speltcouscous/bulgur/(zwarte) rijst eten, maar het is ook lekker in een wrap. Een recept voor spelt-teffwraps is te vinden in ons kookboek “De kracht van jouw eten“
De kracht van jouw eten – een afrocentrische kijk op koken en eten