Snel naar recept
Vegan "eier"salade
Categorie
Ontbijt & Lunch
Recepten
Portie
250 gram
Voorbereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
10 minuten
Ingrediënten
- 240 gr. kikkererwten
- ½ rode ui
- ½ tl himalayazout
- 3,5 el vegan mayonaise
- 1/2 tl Blaka spices Indian Mix
- 1 handje verse koriander
Instructies
- Zorg ervoor dat de kikkererwten al geweekt, gekookt en afgekoeld zijn voordat je begint aan dit recept.
- Plaats de kikkererwten in je keukenmachine en maal de kikkererwten lichtjes. Mocht je geen keukenmachine hebben, kun je hier ook een stamper voor gebruiken. Plaats de kikkererwten in een schaal.
- Snijd de rode ui in snippers, was en snijd de koriander in kleinere stukjes en voeg deze toe aan de kikkererwten. Voeg vervolgens de vegan mayonaise toe en roer het geheel door. Voeg daarna de himalayazout en Blaka spices toe en roer het geheel nog een keer goed door. Check of de smaak goed is. Vind je het nog niet goed? Voeg dan meer specerijen toe.
- Je kunt het +/- 5 dagen bewaren in een goed afgesloten bak in de koelkast.
© 2024 blakaonline
De kracht van jouw eten – een afrocentrische kijk op koken en eten