Wentelteefjes, een aparte naam vinden wij, maar…toch wel een heerlijke en simpele lekkernij om te maken. Voor het maken van wentelteefjes wordt normaal gesproken veel gebruik gemaakt van wit brood, eieren en melk. Aangezien wij zoveel mogelijk gezond & veganistisch willen eten, hebben wij ook van wentelteefjes een veganistische variant gemaakt. Ze zijn wel heerlijk vinden wij zelf! Wil jij het ook uitproberen? Bekijk dan ons recept in dit artikel.
Ingrediënten voor +/- 4 sneetjes wentelteefjes:
- 4 sneetjes (spelt)brood
- 200 ml plantaardige melk
- 1 el kaneelpoeder
- 1 el rietsuiker of maple syrup
- kokosolie/ olijfolie (om te bakken)
Bereiding:
Stap 1: Snijd de sneetjes brood in het gewenste formaat.
Stap 2: Zet een diepe bak neer en voeg hier de melk aan toe.
Stap 3: Voeg vervolgens de kaneelpoeder en de suiker toe aan de melk en roer dit geheel goed door.
Stap 4: Haal de stukjes brood door het melkmengsel en laat de broodjes 5 min. rusten op een bord.
Stap 5: Zorg dat je pan ondertussen heet wordt. Zodra de pan heet is, voeg je olie toe aan de pan.
Stap 6: Zodra ook de olie heet is, leg je ongeveer 2 a 3 sneetjes brood in de pan. Dit is uiteraard afhankelijk van de pan die je gebruikt.
Stap 7: Draai de wentelteefjes na ongeveer 3 minuten om en bak ze nog even 3 minuten aan de andere kant.
Stap 8: Serveer met jam, stroop, ahornsiroop, kaneelsuiker, kokos, fruit of verzin zelf iets lekkers voor erbij!
Nyang switi!
Wil je zien hoe wij deze “vegan wentelteefjes” hebben gemaakt? Bekijk het hieronder in onze vlog!