WOKKEN MET SPELTNOEDELS
Aantal personen/porties: 2-3 personen
(Voor)bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 250 gr. spelt noedels
- 2,5 liter kokend water
- snufje himalayazout
- 200 gr. taugé
- 1 of 2 paksoi
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 el avocado olie
- 4 – 5 el Blaka ketjap mild (of spicy voor de spicy liefhebbers)
Instructies
1. Breng een pan water aan de kook. Zodra het kookt voeg je een snufje himalayazout en de noedels toe aan de pan. Laat het geheel +/- 15 minuten koken en roer af en toe door. Giet de noedels af, spoel af met koud water en laat de noedels dan uitlekken. Let op! Kijk ook op de verpakking voor de juiste bereidingswijze.
2. Bereid ondertussen alle ingrediënten voor. Snijd de rode uien in halve ringen, was en snijd de paprika’s in blokjes, was en snijd je paksoi in kleinere stukken en was je taugé.
3. Voeg een beetje avocado-olie toe aan je wokpan en laat dit lichtjes warm worden, voeg dan de rode uien toe. Wanneer de uien lichtbruin zijn, voeg je de stukjes paprika toe. De paprika is klaar wanneer het nog licht knapperig is. Voeg dan de gesneden paksoi toe en laat het slinken.
4. Dan is het tijd om alvast 1 tot 2 eetlepels Blaka ketjap toe te voegen. Roer het geheel. Als je dit hebt gedaan, voeg je de taugé toe. Voeg vrij snel daarna de uitgelekte noedels toe.
5. Schenk tot slot nog de rest van de blaka ketjap erbij, roer alles goed door elkaar en je maaltijd is klaar.
Bekijk het videorecept: